sobota 31. října 2015

Zimní jablka

Zimní jablka - Delicius spartan

červený jablko, dužina bílá, lesklé tečky - má chuť přislazenou kyselou


Delicious s korunkou sloupovitý hodně silnou slupkou , dužina nažloutlá, slad






Ontarius - nepravidelné zelenočervený, dužina zelenobílá



 


Uskladňování jablek 


Jablka je vhodný zásadně trhat opatrně. Jablko je zralé pokud se snadno dá odtrhnout oddělit od větve.
Konzumaci jablka je vždy různá podle odrůdy.
Kromě toho je i v hodnou dobu na česání jablek.
Je tedy důležité dávat pozor na vlastní bezpečnost.
Česání jablek taky vyžaduje dost odvážné pohyb.
Nejhezčí jablka se vždy schovají na samotném vrcholu koruny. 

ležité je uchová jablka na chladném místě, dostatečné vlhkosti. Takový vhodným místě je odvětraný sklep. Je-li namístě dostatečná vlhkost vzduchu. 

Jablka by měla být uskladněna buď na policích nebo přepravkách.


Jablka mohou být uskladněná  i v krabicích vyplněná dřevěnými hoblinami vlnitým papírem.
Máte vyšší přepravky doporučujeme mezi jablka vlnitý papír, který zabrání otlakům. 

 




Uskladněná jablka vždy kontrolujte, odstraňte shnilá jablka. Shnilé a nahnilé jablko může nakazit další. 



Žádné komentáře:

Okomentovat